Kart Basım ve Teslim Süreci

Yeni Kart (BYS verisi bulunan aktif kullanıcılar için)
1. Sistem otomatik yeni basılacak kartları belirleyip aşamasını “Kart Basıma Hazır” olarak
işaretlemektedir.

2. Kart Koordinatörlüğü aşaması “Kart Basıma Hazır” olan kayıtları toplu ya da tekil basılması için işlem başlatarak kartların üretimini tamamlamaktadır.

3. Üretimi tamamlanan Kart kullanıcının Birimine teslim edilir. Birim Kart aşamasını "Kart Teslime Hazır" olarak güncellemektedir.

4. Kullanıcı Kartını Birimden teslim aldığında Kart aşaması "Güncel" durumuna getirilir. Bu aşamadan itibaren kart kullanıma hazırdır.

BYS kullanıcı profil verisi (kimlik, fotoğraf, iletişim)

Kart Basım

Kart Transfer

Kart Teslimi

Birim onayı (Fakülte, Yüksekokul, Enstitü, İdari Birimler)

Kart Koordinatörlüğü

Birim tarafından teslim edilir.

Kart Yenileme

1. Kullanıcı form üzerinden kart yenileme talebinde bulunur.

2. Birim kart aşamasını "Kart Basıma Hazır" olarak güncellenir ve Yeni Kart sürecindeki işlemler tekrar eder.

--------------------------------------------------------------------

* Üniversiteye yeni kayıt yaptıran önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile üniversiteye gelen öğrenciler için başvuru yapılmaksızın kart basımı yapılır. Kampüs Kart, Koordinatörlük tarafından hazırlanarak bağlı bulunulan Birime teslim edilir. Kampüs kart basılabilmesi için BYS sisteminde uygun formatta (biyometrik) fotoğraf bulunması ayrıca T.C. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü online sorgulama kayıtlarında T.C. kimlik no/yabancı kimlik no/vergi kimlik no bilgisinin (KPS) sisteminde bulunması gerekir. Bilgilerinde eksiklik / hata bulunan kişilerin kampüs kartlarının basımı gerçekleştirilemez. Kullanıcılar Kart Koordinatörlüğünden kart basımının hangi aşamada olduğu veya ne zaman teslim alınabileceği ile ilgili bilgi alınabilir.

Diğer yaşadığınız sorunlar için https://destek.marmara.edu.tr/ adresinden kart seçimi ile talep oluşturabilirsiniz. Destek talepleriniz mesai saatleri içerisinde yetkililer tarafından işleme alınarak yanıtlanacaktır.

Yabancı uyruklu öğrencilerin kampüs kart işlemleri

İkamet tezkerelerini henüz al(a)mamış yabancı uyrukluların kart talebi yapabilmeleri için Yöksis numarasını BYS profillerine tanımlatması gereklidir. İkamet işlemleri sonrası yabancı kimlik numarasının ilgili Birimler tarafından güncellenmelidir.

İkamet tezkeresi bulunan yabancı uyrukluların yabancı kimlik kartlarında bulunan veya https://tckimlik.nvi.gov.tr/ adresinden öğrenebilecekleri 99.. ile başlayan yabancı kimlik numaraları ile kart basımı gerçekleştirilmektedir.

İkamet tezkerelerini henüz alamamış Yabancı uyruklu öğrenciler kartlarını ilgili Birimlerden pasaportlarını ibraz ederek teslim alırlar.

Bu sayfa Kampüs Kart Koordinatörlüğü tarafından en son 04.07.2024 16:53:11 tarihinde güncellenmiştir.